PIKANTNÍ TOFU S KLÍČKY

Dnes jsem si pro vás připravila jedno z mých nejoblíbenějších veganských jídel, které jsem zatím uvařila, pikantní tofu s klíčky podávané s rýží. Myslím, že jde původně o korejský pokrm, který jsem ale lehce upravila podle toho, co jsem zrovna našla v kuchyni. A pokud nejste zběhlí ve vaření, nezoufejte, postup je úplně jednoduchý.

Ingredience:

– 200 gramů uzeného tofu nakrájeného na čtverečky po 4 cm, mělo by být max 1 cm tlusté

– 1 balení klíčků (mungo, kendo – můžou být vyklíčené hodně i málo)

– 1 velká cibule nakrájená na asi 1 cm proužky

– 1 lžíce tapioka mouky (nebo jiného škrobu na zahuštění, obejdete se ale i bez toho)

– 200 ml vody

– olej

– koření: 1 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce sójové omáčky (Kikkoman), 2 lžičky třtinového cukru, 2 stroužky drceného česneku, špetka soli a pepře – vše smíchané v misce dohromady

(na fotce jsem přidala hrst zelených fazolek, ale nejsou nutné)

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 4

Postup:

– na pánvi s ohřátým olejem osmažte tofu, 5 minut z každé strany, dokud nebude křupavé

– snižte teplotu na minimum a na tofu rovnoměrně rozprostřete nakrájenou cibuli a polovinu koření

– přidejte klíčky a zbytek koření, zalijte vše 100 ml vody

– zakryté pokličkou vše vařte 5 minut na střední teplotě (ke konci ji snižte)

– zbylou vodu smíchejte s tapioka moukou v misce, ve které jste měli koření, a směs přidejte do zbytku jídla

– vařte další 2 minuty, dokud směs trošku nezhoustne

– podávejte s miskou rýže a nechte si chutnatMagda -3

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s