BRAMBOROVÝ KOLÁČ S FAZOLOVÝMI LUSKY

V pondělí jsem byla pyšná, že jsem od Nového roku zveřejnila článek třikrát týdně, a hned ve středu jsem to nezvládla. Bohužel zkouškové volá, takže jsem si pro vás dnes připravila recept, se kterým jsem přišla, když jsem měla chuť na zapečené brambory, ale zároveň jsem potřebovala využít zbytky potravin v lednici, abych je nemusela vyhodit.

Jídlo je dost tučné, ale když to přes den nepřeženete s jinými tuky, je to v pořádku. A jednou za čas je něco tučného na chuť potřeba :).

Ingredience:

– 5 velkých brambor

– 100 g mražených fazolových lusků

– 150 g tvrdého strouhaného sýra (gouda, cheddar)

– 3 nastrouhané stroužky česneku

– 2 malé 12% smetany

– sůl a pepř na dochucení

Doba přípravy: 60 minut

Počet porcí: 4

Postup:

– brambory oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm kolečka, můžete je nechat uvařit se solí a kmínem, pokud je chcete měkčí, nebo dát přímo péct, při vaření ale pozor, aby nebyly úplně rozvařené, musí se s nimi dát manipulovat

– kolem vnitřního okraje plechu vyskládejte dokola jednu řadu brambor, pořádně osolte a opepřete rozmístěte na ně část fazolek a posypte částí sýra, zalijte je částí smetany smíchané s česnekem

– další vrstvou brambor lehce (cca 2 cm) překryjte předchozí a postup opakujte až do středu plechu

– pečte v troubě rozehřáté na 200°C asi půl hodiny, nebo dokud nenabude smetana a neupečou se brambory (pokud jste je předtím neuvařili), po 15 minutách plech zkontrolujte, potom ho kontrolujte každých pět minut, jestli se nepřipalují fazolky nahoře

– nechte si chutnatMagda -3

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s